Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів

Молочну продукцію пастеризують за допомогою спеціального обладнання, до якого відносяться трубчасті пастеризаційної установки і пластинчасті пастеризаційно-охолоджувальні лінії. До першого типу установок відносять ємності тривалої пастеризації і ванни універсального призначення.

 

Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів


Пастеризаційної трубчасті установки

Трубчасті установки для пастеризації молочної продукції мають наступні конструктивні елементи:

  • Дві відцентрові помпи;

  • Трубчасте обладнання;

  • Поворотний клапан;

  • Відвідники конденсату;

  • Пульт управління з контролюючими приладами і регуляторами.

Двоциліндровий теплообмінник, який в свою чергу складається з верхнього і нижнього циліндрів з трубопровідним з'єднанням відноситься до основних елементів установки. У кожного циліндра в торці уварені решітки з розвальцьованими 24 трубами, діаметр яких становить 30 мм. Решітки виконані з нержавіючого металу та оснащені короткими каналами для послідовного з'єднання кінців труб. Завдяки такій конструкції утворюється безперервний змійовик довжиною в 30 метрів. Герметичність циліндрів і ізоляція коротких каналів забезпечена за рахунок кришок з гумовими ущільнювачами. Подача пара здійснюється в міжтрубний простір кожного циліндра. Відпрацьований пар, що перетворився в конденсат, виводиться з системи за рахунок спеціальних термодинамічних відводів.


Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів


Молоко під впливом високої температури проходить по трубах в послідовному порядку від нижнього до верхнього циліндра.


На вході подача пари регулюється за рахунок клапанів, а на виході молока з апарату встановлений поворотний клапан, який відповідає за повернення недопастерізованого молока. Даний процес відбувається автоматично. Клапан зворотної дії взаємодіє з термодатчиком за допомогою регулятора температури. Датчик розташований на виході молочної продукції з апарату. Устаткування для пастеризації також оснащено манометрами контролюючими тиск пара і молока. Оброблювана продукція з накопичувального резервуара надходить в нижній циліндр теплообмінника. А відбувається даний процес завдяки роботі першого відцентрового насоса. У нижньому циліндрі молоко прогрівається парою до 50 ... 60 градусів, а потім надходить у верхній циліндр, де вже піддається пастеризації при температурі в 80 ... 90 градусів Цельсія.

Друга помпа призначена для викачування молока з першого циліндра і його подачі в другий. У трубчастому обладнанні для пастеризації різні молочні продукти будуть просуватися з різною швидкістю. Наприклад: молоко буде опрацьовано набагато швидше, ніж збиті жирні вершки.

Трубчасті пастеризаційні установки мають велику перевагу порівняно з пластинчастим обладнанням, так як у них і розміри, і кількість прокладок менше. Недоліками вважаються великі розміри і висока металоємність.


Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів


Пластинчаста пастеризаційно-охолоджувальна установка

Охолоджувальне пастеризаційне обладнання використовується для обробки теплом вершків, молока і сумішей морозива. Дані установки можуть відрізнятися конструктивним виконанням. Тип установки підбирається залежно від виду оброблюваної молочної продукції.

В установку з обробки питної молочної продукції входять наступні елементи:

  • Зрівняльний резервуар;

  • Відцентрові помпи;

  • Пластинчастий апарат;

  • Молокоочисний сепаратор;

  • Витримувач;

  • Клапан для повертання;

  • Нагрівальна система;

  • Щит керування.

Відцентрова помпа служить для забору молока з зрівняльного резервуара і його подальшої поставки в пластинчастий апарат. З метою підтягування насосом повітря в резервуарі постійно має перебувати молоко рівнем не менше 300 мм. В іншому випадку якість пастеризації буде знижено.

Пастеризаційна установка пластинчастого охолоджувального типу оснащена головною передньою стійкою і допоміжною задньою стійкою, в яких закріплені верхній і нижній кінці горизонтальних штанг. Верхня штанга необхідна для фіксації теплообмінних пластин. Кожна пластина по периферії має велику гумову прокладку, простягнуту за спеціальними канавками. Функція прокладки - герметичне ущільнення каналу.

Пластини оснащені отворами, в яких прокладені невеликі кільцеві гумові прокладки. Завдяки такому рішенню в обладнанні утворюється дві канальні системи з якісною ізоляцією. За даними системам відбувається переміщення молока і охолоджувальної рідини.

Пластинчасте пастеризаційне обладнання забезпечено металевими пластинами стійкими до корозії, які розбиваються на 5 секцій: 1-а і 2-а регенераційні системи, пастеризації система, водяний охолоджувальний канал.

У деяких пластинчастих установок є всього лише одна секція регенерації. Відділення різних вузлів один від одного відбувається за рахунок наявності спеціальних проміжних плит.

В обладнанні, призначеному для високої продуктивності, пластини мають двостороннє розташування секцій по відношенню до головної стойки.

Молокоочисний сепаратор призначений для очищення молока. Якщо використовується очищувач з відцентровим типом вивантаження осаду досить одного сепаратора, а якщо процеси виробляються в ручному режимі необхідно два.


Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів


Витримувач відноситься до одного з головних елементів обладнання. Молочна продукція в ньому витримується на тому ж температурному рівні, при якому здійснюється пастеризація. Час витримки обмежений. Сам процес необхідний для знищення бактеріальної флори.

У конструкцію витримувача входять від одного до чотирьох циліндрів, закріплених на спеціальних опорах трубчастого типу. Можна зустріти установки, у яких витримувач має чотири спіралеподібні секції діаметром 60 мм. В процесі обробки молочної продукції, яка отримана від здорової худоби, допустимо використовувати одну секцію. Якщо тварини, від яких отримано молоко, не перевірені або хворіють, продукцію проганяють в послідовному порядку через всі чотири ділянки.

Для автоматизованого перемикання потоку молочної продукції служить електрогідравлічний клапан. Він відправляє на повторну пастеризацію молоко в разі його зниженої температури.

У систему нагріву проміжного теплоносія входить конвекційний бак, помпа для накачування гарячої рідини, система інжекторів для регулювання клапанів подачі пари і трубопроводів. 

Існують установки, де використовується не конвекційний, а електричний нагрів проміжного теплоносія. У такого обладнання є електронагрівач для води. На циліндричний резервуар з місткістю близько 40 літрів встановлюється кришка з розміщеними електронагрівальними елементами. Для підтримки потрібного рівня води і додаткової її заливки на корпусі резервуара є вирівнююча ємність. Процес заповнення відбувається і контролюється автоматично.


Нагрівачі для пастеризації молока і молочних продуктів


При обробці питного молока на пастеризаційно-охолоджувальній установці продукція зі сховища перетікає самостійно або під тиском в зрівняльну ємність. Далі за допомогою насоса молоко надходить в першу секцію регенерації, де нагрівається до 40 градусів. Потім продукція надходить в молокоочисний відділ для проходження очистки від механічних домішок. У другій секції регенерації молоко також підігрівається і поступає в відділ пастеризації, де на нього вже впливає температура в 90 градусів. Після цього продукція за рахунок роботи електрогідравлічного перепускного клапана надходить до видержіватель і утримується там, протягом 300 секунд. Наступним етапом є передача тепла в регенераційної секції зустрічному потоку молока, що надходить в апарат. Кінцева стадія - це перехід пастеризованої продукції в охолоджувальні секції, після яких молоко видаляється з обладнання.

Необхідну температуру в установці підтримують за рахунок електронного моста. Регулювання проводять плавно. Термічні значення процесу пастеризації фіксуються на діаграмній стрічці контролюючого приладу. При падінні температури спрацьовує сигнальний датчик.

Крім стандартних методів нагріву, що включають паровий, водяний і електричний спосіб широко використовуються сучасні інфрачервоні нагрівачі. Устаткування, призначене для середньої продуктивності, подає молоко на нагрів інфрачервоними випромінювачами тонким шаром.

У процесі пастеризації незалежно від типу обладнання головною умовою є підтримка точних температурних режимів на різних стадіях обробки. Якщо термообробка проводиться неналежним чином, то це вплине на термін придатності і якість молока. Нагрівальні елементи повинні відповідати стандартам і складатися з якісних матеріалів, так як саме від них залежить температурний режим протягом усього циклу обробки молока і знищення патогенної флори в продукції.




Рекомендуємо використовувати наступні типи нагрівачів та обладнання:

Дивитися усі статі


.

Задати питання

Логотип ТЕН 24
Для того, щоб купити нагрівачі або надіслати електронною поштою питання заповніть форму або просто зателефонуйте за телефонами