У зв'язку з ситуацією, що склалася, не завжди є можливість відповідати на дзвінки. Якщо ми не відповідаємо – пишіть на пошту zakaz@ten24.com.ua або заповнюйте форму замовлення на сайті. Ми обов'язково передзвонимо вам найближчим часом.

Проектування печі для попереднього плавлення

При правильній конструкції установка для попереднього плавлення знижує кількість відходів та покращує зовнішній вигляд продукції.


Проектування печі для попереднього плавлення


Інфрачервона панель випромінює спалах тепла (інфрачервону енергію) на верхню частину харчових продуктів, щоб м'яко сплавити інгредієнти разом. Цей процес знижує кількість відходів продукту під час упаковки та розподілу. Це також покращує зовнішній вигляд та презентацію продукту.

Щоб отримати максимальну віддачу від цього типу обладнання, врахуйте наступні поради при виборі конструкції для нестандартного пристрою попереднього плавлення.

1. Виберіть джерело тепла

Вибір джерела тепла є одним з найважливіших рішень, які необхідно прийняти при виборі установки для попереднього плавлення. Це рішення зазвичай визначається вартістю та доступністю. Інфрачервоне (ІЧ) тепло може бути одержано з природного газу або електрики. Кожен варіант має переваги та недоліки.

Обидва типи ІЧ нагрівачів мають прийнятний діапазон теплопродуктивності, який можна пристосувати до різних умов виробництва. Хоча є багато причин для вибору одного джерела нагріву замість іншого, це рішення залежатиме від конкретного процесу, вартості та доступності паливних ресурсів.


Проектування печі для попереднього плавлення


2. Вивчіть характеристики продукту та оптимізуйте універсальність обладнання

Використання установки для попереднього плавлення може принести користь у різних процесах виробництва харчових продуктів. Наприклад, виробники замороженої піци використовують пристрої попереднього плавлення, щоб плавити сир і додаткові начинки перед подачею в камеру шокової заморозки. Цей процес попереднього плавлення запобігає падінню інгредієнтів - як свіжих, так і заморожених - під час обробки або розсипання після упаковки, під час транспортування або вертикальної викладки для перепродажу.

Для будь-якого харчового продукту, що потребує плавлення або миттєвого нагрівання, можна використовувати пристрій попереднього плавлення. Заморожений сирний хліб, кесадильї, готові страви та інші продукти – це лише деякі з продуктів, які регулярно проходять процес попереднього плавлення.

3. Розрахуйте час перебування у печі

Багато елементів впливають на час перебування або на те, як довго продукт повинен знаходитись під джерелом тепла. Спочатку виробник визначає діапазон лінійних швидкостей замовника. Швидкість може коливатись залежно від варіацій рецептури продукту, таких як розмір, товщина або інгредієнти для цього виробничого циклу.

Швидкість конвеєра і потреба у теплі, необхідні забезпечення рівномірного розплаву, є вирішальними чинниками щодо оптимальної тривалості обробки. Використання кількох інфрачервоних нагрівальних елементів дозволяє краще адаптуватися до різних типів продуктів, зберігаючи при цьому належний час плавлення. Джерело тепла має бути досить близько, щоб бути ефективним, але не настільки близько, щоб продукт перегрівався. Попередній розплав із компонентами, які можна налаштувати відповідно до конкретних вимог, зрештою дасть більш стабільний результат.

4. Розгляньте вибір конвеєрної стрічки

Вибір правильної конвеєрної стрічки для даного процесу включає розгляд ряду матеріалів, які можуть бути використані, включаючи металевий дріт, дротяний трос, ламелі, пластик і гібриди. Відкритий металевий або дротяний ремінь є найпоширенішим типом, який використовується в установках для попереднього плавлення.

Вибрана конвеєрна стрічка впливає на передачу тепла продукту. Площа, покрита самим продуктом, впливає на температуру конвеєрної поверхні стрічки. Якщо необхідна постійна температура на нижній стороні продукту, що обробляється - хоча це рідкість - це необхідно враховувати.


Проектування печі для попереднього плавлення


5. З'ясуйте вимоги до відстані між елементами системи

Загальна площа установки для попереднього плавлення повинна бути врахована відносно рано в процесі проектування. Після визначення швидкості лінії, часу перебування та ширини конвеєра можна розрахувати загальну площу установки для попереднього плавлення. Оскільки встановлення попереднього плавлення часто є доповненням до існуючої виробничої лінії, необхідно ретельно продумати необхідний простір та варіанти реалізації.

6. Виберіть санітарний дизайн

Досвідчений виробник харчового обладнання слідуватиме належній виробничій практиці щодо вимог гігієни безпеки харчових продуктів при проектуванні свого обладнання. Як правило, обладнання повинно легко очищатися, бути виготовлене з схвалених матеріалів, придатних для робочого середовища та сумісних з процесом очищення і процедурами дезінфекції.

Для встановлення попереднього плавлення доступ спрощується, коли зони конвеєра і джерела тепла можна легко розділити в процесі очищення. Опції включають конвеєр, що знімається, з консольною нагрівальною секцією, шарнірну нагрівальну секцію для полегшення доступу або нагрівальну секцію, яка автоматично втягується над конвеєром. Відповідно до переваг користувача може бути встановлена ​​вбудована станція миття стрічки або інші методи безрозбірного миття.

7. Фактор контролю

Якщо встановлення попереднього плавлення не потрібно підключати до мережі з іншим обладнанням, найкращим рішенням може бути простий підхід. Підхід до управління може бути таким самим простим, як ряд реле та кнопок. Цей метод був би економічно вигідним і потенційно найбільш надійним для умов високої кімнатної температури навколишнього середовища. Для усунення неполадок потрібно лише мати вольтметр і набір схематичних малюнків.

Навпаки, якщо процес вимагає встановлення попереднього плавлення передачі інформації про виробництві, може знадобитися ПЛК для віддаленого підключення. Це дозволить зберігати рецепти чи збирати статистику виробництва. ПЛК також дозволяє виконувати будь-які зміни або тонке налаштування під час роботи установки попереднього плавлення, що запобігає простоям. Відповідним чином обрані та застосовувані елементи управління можуть легко підтримуватись допоміжним персоналом.

8. План безпеки

Виробник повинен слідувати належній виробничій практиці та керівним принципам, щоб забезпечити безпечну роботу та безпеку всіх користувачів обладнання.

Якщо невід'ємні небезпеки, такі як частини, що обертаються або рухаються, точки затискання, точки закручування/заплутування та гарячі зони, не можуть бути передбачені за межами обладнання, їх слід звести до мінімуму, а потім надійно захистити з дотриманням санітарних норм. Додаткові заходи безпеки можуть включати кнопки зупинки, стопорні планки або троси, а також системи візуального попередження та маркування.

При проектуванні систем електропостачання та спалювання газу виробник суворо дотримується стандартів та рекомендацій регулюючих органів. Для забезпечення безпечної роботи обладнання передбачено пристрої контролю процесу. Візуальні попереджувальні маяки та звукові сигнали можуть бути вбудовані в систему керування технологічним процесом на основі реле або ПЛК, а система на основі ПЛК може відображати дуже конкретну інформацію про сигнали тривоги для успішного усунення несправностей.

9. Подумайте про встановлення

При покупці будь-якого типу обладнання наявність плану встановлення та доведення цих міркувань до виробника на ранньому етапі є ключовим фактором успішного проектування. Визначення всіх доступних точок входу та вимірювання розмірів дверей, вантажних майданчиків та коридорів може гарантувати, що будь-які обмеження за розміром будуть враховані у конструкції установки для попереднього плавлення. Робота, виконана заздалегідь, скоротить час простою, необхідного для установки.

Виберіть постачальника, який готовий обійти планування виробництва. Попередній досвід постачальника у сфері виробництва продуктів зробить встановлення більш ефективним. При правильному плануванні та продуманому проектуванні встановлення нового плавильного агрегату буде швидким і успішним.

10. Управління обслуговуванням

Як і у випадку з більшістю виробничого обладнання, для забезпечення довговічності обладнання потрібне профілактичне та планове технічне обслуговування. Як правило, технічне обслуговування потрібно через контакт оброблюваного матеріалу з нагрівальними елементами. У процесі проектування можуть бути здійснені превентивні кроки, щоб зменшити кількість контактів продукту з джерелом тепла, що вимагатиме менше часу простою під час обслуговування.

Компанія ТЕН 24 має великий досвід у виробництві інфрачервоних конвеєрних печей для харчової промисловості, зокрема, ми вже багато років виробляємо виробничі лінії для випікання лаваша. Звертайтесь до нас, ми допоможемо у проектуванні будь-якого інфрачервоного обладнання.




Дивитися усі статі



Задати питання

Логотип ТЕН 24
Для того, щоб купити нагрівачі або надіслати електронною поштою питання заповніть форму або просто зателефонуйте за телефонами