Сироповарочний котел: обладнання для харчової промисловості

Сироповарка - це спеціальний технологічний пристрій, що використовується в різних галузях промисловості, де необхідно готувати різні сиропи. Використання сироповарочних котлів ефективно для переробки зворотних відходів.

Щоб отримати цукровий сироп точної концентрації, необхідно використовувати промислові сироповарки з нержавіючого металу, в яких можна ретельно змішувати суміш і прогрівати її до необхідних температур. Сироповарка представлена ​​у вигляді тристінної ємності, в її конструкції обов'язково є зовнішня «сорочка», конусне дно з грибковоїю пробкою і кришка з люком через яку здійснюється подача основних компонентів. Існують різні види сироповарок. Місткість, діаметр робочої ємності, габарити, потужність і інші важливі особливості обладнання залежать від обсягу виробництва.


Сироповарочний котел: обладнання для харчової промисловості


Котли сироповарочні: типи і відмінності

Сироповарочні котли в основному необхідні для виготовлення сиропів, в основі яких застосовують цукровий пісок. Також за допомогою такого обладнання готують інвретний сироп антікрісталлізаційними властивостями з розпуском повернення. Параметри котла для варіння сиропів впливають не тільки на основні компонентів сировини, але і на рівень термічної обробки, змішування і цикл нагріву.

У комплектацію обладнання входять:

  • Циліндричний котел для варіння сиропу з харчової нержавіючої сталі. Дно ємності виконано в конічної форми з метою виключення застою маси.

  • Пристрій для змішування з лопатями, що складаються з фторопластової сировини. Пристрій включається в роботу від редукторного мотора. Максимальна швидкість циркуляції близько 35 оборотів в хвилину.

  • Термоізоляційна сорочка для збереження температури діапазоном 120-140 градусів Цельсія.

  • Кришка з запірною арматурою і люком для подачі вихідної продукції і рідини.

  • Похила опора високої міцності, для підтримки ємності в строго вертикальному положенні.

У великій промисловості використовують також сироповарочні котли для високотемпературної обробки в'язкої продукції. Дане обладнання оснащують вдосконаленими механізмами. У конструкції є патрубки для подачі повітря під високим тиском, який витісняє густу в'язку сиропної масу.

Особливості сіроповарок для промисловості

Щоб приготувати маршмелоу або кондитерську помадку, слід створити певну густоту продукції і запобігти можливій кристалізації.

Для обробки овочів використовують обладнання, в якому є додаткове відведення конденсату.

У фармацевтичній промисловості виготовлення лікарських сиропів вимагає високотемпературного і тривалого нагрівання. Виходячи з цього, в нижні відділи сіроповарок встановлюють трубчасті електронагрівачі - ТЕН.

Підбір необхідної моделі обладнання в першу чергу грунтується на типі продукту, вимог до режиму температури і обсягу кінцевої сировини. Найпоширенішими є сироповарки з нержавіючої сталі, так як вони доступні за ціною і розраховані на різнорідні теплоносії. Таке обладнання можна з легкістю комплектувати електронагрівачами і системою контролю.

Купити електронагрівачі високої якості для сіроповаркі можна на сайті «ТЕН24», для цього потрібно всього лише вказати параметри вашого обладнання і вимоги до потужності нагріву. Ми виготовляємо Тени як для невеликих сироповарок, так і для величезних промислових ліній. Фахівці «ТЕН24» швидко допоможуть підібрати електронагрівач необхідної конфігурації для вашої сіроповаркі. Доставка здійснюється по всій Україні способом, який вибрав замовник.




Дивитися усі статі


.